
Megúszós Vendégváró Fajita
Ha hirtelen buli kerekedik, gyorsan kell valami ütős fogás, vagy csak szeretnél egy bombabiztos, látványos és finom megoldást a vendégeknek, akkor ez a fajita recept neked való.
Ha hirtelen buli kerekedik, gyorsan kell valami ütős fogás, vagy csak szeretnél egy bombabiztos, látványos és finom megoldást a vendégeknek, akkor ez a fajita recept neked való. Minimális stressz, maximális elismerés!
Hozzávalók:
- 1–1,5 kg csirkemellfilé
- Grillzöldségekhez:
- Gomba
- 3 színű kaliforniai paprika
- Lilahagyma
- Cukkini
- Friss chilli
- Fűszerek: só, bors, fokhagyma, chilli
- Olívaolaj
- Tortilla lapok
- Friss paradicsom
- Saláta
- Reszelt sajt
- Fűszeres tejföl (tejföl + kedvenc fűszerkeveréked)
- 3–4 féle szósz (pl. BBQ, chipotle, jalapeño, joghurtos öntet)
Ajánlott eszközök:
- Gázos vagy faszenes grill
- Kamado sütő
- Grillkosár
- Fűszerkeverék: SPG Fine vagy szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés lépésről lépésre:
A hús előkészítése
-
- A csirkemellfilét hosszában, újnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Egy filéből két szelet lesz.
- Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, chilivel és olívaolajjal bedörzsöljük, jól belemasszírozzuk.
Grillezés – a hús
-
- A grillt 200°C-ra előmelegítjük.
- A csirkeszeleteket közvetlen (direkt) hőn, zárt fedő alatt 3–3 percig sütjük oldalanként.
- Ha kész, csíkokra vágjuk és félretesszük.
Grillezett zöldségek
-
-
A szeletekre vágott zöldségeket grillkosárban, közvetlen hőn kb. 30 perc alatt meggrillezzük, időnként megkeverve.
-
Friss hozzávalók előkészítése
-
- A paradicsomot és salátát felvágjuk, a reszelt sajtot kikészítjük.
- Előkészítjük a különböző szószokat.
Tortilla melegítése
-
-
A tortilla lapokat oldalanként 30-30 másodpercig pirítjuk direkt hőn, hogy kellemesen rugalmasak, de enyhén ropogósak legyenek.
-
Összeállítás
-
- A tortilla lapokat megkenjük fűszeres tejföllel.
- Erre jön a grillezett csirkecsík, a meleg grillzöldségek, a friss zöldségek, szószok, majd a reszelt sajt.
- Az egészet feltekerjük, kettévágjuk – és tálalhatjuk is!
Grillmester Tipp:
Ezt a receptet előkészítve is csinálhatod – a grillezett zöldségeket érdemes egy kicsit hamarabb kezdeni, mert érdekes módon sokkal több időt igényel mint a hús. Ezért, ha este hatra jönnek a vendégek és fél hétkor már tálalnál, kezd meg a sütést fél hatkor, így nem csúszol szét... ! A vendégek előtt már csak a hús sütés, a hókusz-pókusz és az összeállítás marad, a show viszont garantált!