
Grill oldalas elkészítése
Grillezett oldalas elkészítése ha nincs időd
Ha nem szereted, nincs időd, vagy nem akarsz BBW technikával sütni, viszont imádod az oldalast, akkor ez a Te recepted!
Elkészítés:
- a JD's Fairy rubbal bőségesen megszórjuk az előzetesen szárazra törölt oldalsunkat, majd olivaolajjal egyenletesen belemaszírozzuk a húsba.
- a 200 fokra előmelegített grillen, direkt technológiával a hús mindkét oldalát kérgesítjük 10-10 percig, ezután az oldalast alufóliába, vagy hentespapírba csomagolva, két órán keresztül sütjük indirekt módon kb. 150-160 celsius fokon.
- Ezután egy jénai tál fölött kicsomagoljuk és szintén indirekt zónán fél órán keresztül 150 fokon "leszárítjuk', úgy, hogy a jénaiban felfogott zafttel kenegetjük
Hozzávalók:
- 2-2,5 kg oldalas
- JD's Fairy Rub
- olivaolaj
Ajánlott eszközök:
- Gázos, vagy faszenes grillek, kamadok
- Oldalas tartó állvány
- Weber premium brikett
- JD's Fairy Rub
- Hentespapír